Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Financial Times: Το grecovery αμφισβητείται

«Η αρνητική αντίδραση των αγορών σε συνδυασμό με την πολιτική αναταραχή δημιουργούν πρόβλημα στην Ελλάδα»

xrimatistirioΓια πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής ανάκαμψης μιλούν οι Financial Times, με αφορμή την αποβολή της χώρας από τον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη MSCI, σε συνδυασμό με την πολιτική αναταραχή στη χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η χώρα θα βγει από το λάκκο για να ξαναχαντακωθεί μόνη της».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για την «αρνητική αντίδραση που είχαν οι επενδυτές για την αποβολή της χώρας από το παγκόσμιο χρηματιστήριο», ενώ αναφέρονται στις τελευταίες απώλειες στον χρηματιστηριακό δείκτη των Αθηνών, οι οποίες έφθασαν μέσα σε 4 εβδομάδες το 20%.

«Το grecovery και το χαντάκι που σκάβει η Ελλάδα για τον εαυτό της. Πόσα κεφάλαια έρχονται και πόσα φεύγουν από την υποβάθμιση της χώρας σε αναπτυσσόμενη αγορά. Τι θα πράξουν τα παθητικά funds και τα κεφάλαια ενεργητικής διαχείρισης.

Ο MSCI επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνώριζαν: η Ελλάδα είναι μία καταδυόμενη αγορά. Ο MSCI επισήμως αναθεώρησε την κατάταξή της από τις ανεπτυγμένες στις αναδυόμενες και αυτό πιθανότατα δεν χαροποιεί κανέναν – εκτός ίσως από τους μετόχους… Συνολικά, ο χρηματιστηριακός δείκτης στην Αθήνα υποχώρησε κατά 3%, αλλά σε διάστημα 4 εβδομάδων η πτώση ξεπερνά το 20%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων βρίσκονται και πάλι πάνω από το 10%.

Δυστυχώς, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρώτα θα γίνουν οι πωλήσεις, οπότε ενδεχομένως να υπάρξουν πτωτικές πιέσεις, δεδομένου μάλιστα ότι το grecovery αμφισβητείται», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι Financial Times.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By