Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ελληνικό «frozen yogurt» σε κάθε αμερικανική πολιτεία

Η εταιρία frozen yogurt Chillbox, βασικός μέτοχος της οποίας είναι τα Παγωτά Δωδώνη ανοίγει στο Μανχάταν το καλοκαίρι το πρώτο κατάστημα

1Η ελληνική αλυσίδα frozen yogurt ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Η ανάπτυξη του δικτύου της στην συγκεκριμένη αγορά θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Lymell Holdings LLC, η οποία απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα δικαιόχρησης (master franchise) για το άνοιγμα 100 καταστημάτων chillbox για τη συγκεκριμένη αγορά, σε βάθος τετραετίας.

Η λειτουργία του πρώτου καταστήματος στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Ήδη το τρέχον διάστημα, στελέχη της Lymell έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης και επιλογής franchisees που θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Το δίκτυο καταστημάτων Chillbox στην Ελλάδα περιλαμβάνει 55 σημεία πώλησης σε λειτουργία. Στο εξωτερικό, το δίκτυο καταστημάτων chillbox διατηρεί παρουσία στις αγορές, της Αγγλίας (1 κατάστημα), της Αυστρίας (1 κατάστημα), του Βελγίου (1 κατάστημα), της Γαλλίας (1 κατάστημα), της Ολλανδίας (1 κατάστημα), της Ουγγαρίας (1 κατάστημα), της Σουηδίας (4 καταστήματα), της Βουλγαρίας (4 καταστήματα), της Κύπρου (2 καταστήματα), και της ΠΓΔΜ (1 κατάστημα).

Η διεύρυνση του δικτύου της Chillbox πραγματοποιείται μέσω franchise συμφωνιών που προβλέπουν στη δημιουργία καταστημάτων της αλυσίδας σε εμπορικά κέντρα και αγορές με υψηλή επισκεψιμότητα.

By