Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης ομάδας μπέιζμπολ στις ΗΠΑ

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1929 στο Πιτσμπουργκ. Είναι ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Baltimore Orioles και δικηγόρος.

Οι γονείς του κατάγονται από την Κάρπαθο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης με πτυχίο Νομικής.

Άνοιξε το δικό του δικηγορικό γραφείο το 1961. Το 1980 το γραφείο του άρχισε να ασχολείται με αστικές υποθέσεις και σταμάτησε να ασχολείται με ποινικές.

angelos_b

 

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν εκπροσώπησε την πολιτεία του Μέριλαντ σε μία μήνυση κατά της Philip Morris. Επί του παρόντος, έχει γραφεία σε 10 πολιτείες.

Είναι ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εκλέχθηκε στο Συμβούλιο της Βαλτιμόρης το 1959. Το 1964 έβαλε υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Βαλτιμόρης.

Ενώ συνέχισε να εμπλέκεται με τις πολιτικές υποθέσεις της πολιτείας του. Επίσης αγαπά τα άλογα. Εκτρέφει  άλογα ράτσας Thoroughbred σε μία φάρμα στη Βαλτιμόρη.

Το 1993 αγοράζει με μια ομάδα επενδυτών την ομάδα των Orioles. Έκτοτε ασχολείται ασταμάτητα με το άθλημα.

Το 2009 το περιοδικό Sports Illustrated, τον κατονόμασε ως τον χειρότερο ιδιοκτήτη ομάδας της Μεγάλης Κατηγορίας.

Έχει δεχθεί πολλά βραβεία και επαίνους όπως Πολίτης της χρονιάς για το Μέριλαντ και το Μετάλιο της τιμής του νησιού Ελλις – Ellis Island Medal of Honor.

Είναι γνωστός για τις φιλανθρωπικές του ενέργειες. Μάλιστα είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ευεργέτης του Πανεπιστημίου της Baltimore, έχοντας προχωρήσει σε δωρεές άνω των 10 εκατομμυρίων συνολικά.

www.ellines.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By