Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

«Εξαφάνισε» όλην την οικογένεια του θείου του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτέλεσε όλη την οικογένεια του θείου του, χωρίς να λυπηθεί ακόμη και τα εγγόνια του

kim600_030114
Μετά από διαταγές του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέστηκαν όλοι οι κοντινοί συγγενείς του θείου του, επίσης εκτελεσθέντος, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Τα παιδιά του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τα αδέλφια και τα εγγόνια του, καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης στη Νότια Κορέα. Ο Γιανγκ εκτελέστηκε τον περασμένο μήνα, αφού κατηγορήθηκε πως συνωμοτούσε για την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Πηγές στο Πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δήλωσαν πως δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς σκοτώθηκαν τα μέλη της οικογένειας, αλλά πιστεύεται ότι πέθαναν μετά την εκτέλεση του Γιανγκ στις 12 Δεκεμβρίου. «Ορισμένοι συγγενείς πυροβολήθηκαν με πιστόλι μπροστά σε άλλους ανθρώπους την ώρα που τους έσερναν έξω από τα σπίτια τους» ανέφερε μια πηγή στο Yonhap.

Ανάμεσα σε αυτούς που θεωρείται ότι εκτελέστηκαν ήταν η αδερφή του Γιανγκ, Γιανγκ Κάι Σαν, ο σύζυγός της και πρέσβης στην Κούβα, Τζον Γιονγκ Τζιν, ο ανιψιός του και πρέσβης στη Μαλαισία Τζανγκ Γιονγκ Κολ, καθώς και οι δύο γιοι του. Τα παιδιά και τα εγγόνια των δύο αδερφών του Γιανγκ, πιθανότατα έχουν κι αυτά σκοτωθεί.

Μια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από το δημόσιο και έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας: «Όλοι οι συγγενείς του Γιανγκ έχουν εκτελεστεί, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών».

Μια άλλη πηγή δήλωσε: «Οι εκτελέσεις των συγγενών του Γιανγκ πραγματοποιήθηκαν ώστε να σβήσουν όλα τα ίχνη του. Το ξεκλήρισμα της οικογένειας του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ είναι σε εξέλιξη σε ευρεία κλίμακα και περιλαμβάνει από συγγενείς μέχρι και υπαλλήλους χαμηλού επιπέδου».

Η οικογένεια κλήθηκε στην Πιονγκ Γιανγκ από στρατεύματα του Υπουργείου Επικρατείας στις αρχές Δεκεμβρίου, προτού εκτελεστούν, αναφέρουν οι πηγές. Ορισμένοι από αυτούς εκτελέστηκαν παρουσία απλών ανθρώπων επειδή αντιστάθηκαν στους στρατιωτικούς.

Μερικοί συγγενείς εξ αγχιστείας, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του πρέσβη της Μαλαισίας που φέρεται να γλίτωσε από την εκτέλεση και έχουν σταλεί σε απομακρυσμένα χωριά με τις οικογένειές τους, αναφέρουν οι πηγές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By