Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εξετάζεται το αίτημα έκδοσης του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα

Είναι η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα θα εμφανιστεί ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου

taxudromiko tamieutirio

Σε λίγη ώρα ξεκινάει στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ η δίκη του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το βρετανικό δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή τους στην Ελλάδα, όπου κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Είναι η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα θα εμφανιστεί ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες, η δίκη τους αναβλήθηκε με το αιτιολογικό ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

Μάλιστα, στην τελευταία δίκη, στις αρχές του μήνα, ο δικηγόρος του ζεύγους ζήτησε αναβολή μέχρι τις 14 Απριλίου υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί χρόνο, για να προετοιμαστεί. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, λέγοντας πως πρόκειται για μία πολύκροτη υπόθεση για την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν. Δέχθηκε, όμως, να ελαφρύνει τους περιοριστικούς όρους, με τους οποίους κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Βρετανία. Έτσι πια είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους, μόνο δύο φορές την εβδομάδα αντί για τρεις που προέβλεπε η αρχική απόφαση.

«Αν οι κατηγορούμενοι δεν δεχθούν να επιστρέψουν από μόνοι τους, όπως είναι και το πιο πιθανόν, τότε κατά πάσα πιθανότητα και η σημερινή ακροαματική διαδικασία θα αναβληθεί», σημείωσε ο Βρετανός δικηγόρος στο ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση θα προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο πως είναι αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση, με στόχο αυτή να παραπεμφθεί σε άλλη δικαστική αρχή και έτσι να κερδηθεί χρόνος.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με το δικηγόρο τους, παραδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου στις βρετανικές αρχές, αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με την αστυνομία. Πέρασε από την αυτόφωρη διαδικασία όπου και αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών, ήταν η καταβολή 50.000 λιρών, η παράδοση των διαβατηρίων τους, η παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένοι να έχουν ανοικτά τα κινητά τους τηλέφωνα 24 ώρες το 24ωρο και να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By