Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίθεση του Ότμαρ Κάρας κατά του Τσίπρα

«Δεκαετίες λιτότητας αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους» τόνισε ο  Χόαγκ Γκοτς

tsipras

Ρουκέτες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στη Βουλή ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας που εξετάζει τα έργα και τις ημέρες της τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα, εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας ποιες είναι οι προτάσεις σας τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης», ήταν το καυστικό σχόλιο του Ότμαρ Κάρας που προκάλεσε τεράστια αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικα, ανέφερε πως «το μόνο που είπε (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας) είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω».

Οι αιχμές κατά του Αλεξη Τσίπρα πέρασαν απαρατήρητες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ενός λάθους στη διερμηνεία, καθώς το όνομα του κ. Τσίπρα μεταφράστηκε σε Κύπρος. Μόλις ωστόσο, αποσαφηνίστηκε ότι ο κ. Κάρας εννοούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμανε συναγερμός.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι «αν είπε πράγματι για τον Τσίπρα, να με φωνάξετε να του δώσω μια κλωτσιά. Δεν είναι δυνατό να έρχεται στην ελληνική Βουλή και να βρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

lafazanis2

Νωρίτερα, ο Χόαγκ Γκοτς εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, επεσήμανε πως «εάν δεν γίνει αναδιάρθρωση χρέους επί δεκαετίες θα έχετε προγράμματα λιτότητας».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής με την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ότμαρ Κάρας επεσήμανε πως βασικός στόχος είναι «η δημοκρατική νομιμοποίηση στο έργο και την υλοποίηση των προτάσεων της τρόικα», ενώ ο Χοάνγκ Γκοτς τόνισε πως αίσθηση πολλών είναι ότι η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο.

Κριτική άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το γεγονός ότι άργησαν τέσσερα χρόνια να ασχοληθούν με την Ελλάδα που βρίσκεται σε εξαθλίωση, ενώ με κριτική διάθεση εμφανίστηκε και Δ. Κρεμαστινός τονίζοντας ότι «εάν δεν υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας του χρόνου δεν θα δείτε τα πράγματα καλύτερα, αλλά χειρότερα», κι αυτό –όπως είπε- το λέει ένας βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Κάρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου, αύριο, Πέμπτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By