Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων

Την ικανοποίησή του  για την συγκεκριμένη εξέλιξη εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αίρεται η αναστολή που είχε επιβληθεί με προσωρινή διαταγή στο πλαφόν και το πλαφόν στη συνταγογράφηση επανέρχεται σε ισχύ, απορριπτομένων των σχετικών αιτημάτων των ιατρικών συλλόγων.

Περαιτέρω το ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση κατά το μέρος της, που επέβαλε υποχρεωτικό ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων.

Θετική εξέλιξη στην προσπάθεια της Πολιτείας, αφενός για να μειωθεί ο όγκος συνταγογράφησης και αφετέρου να ενισχυθεί η συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων αυτονοήτως, χωρίς να διακυβεύεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς, αποτελεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η απόφαση του ΣτΕ.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξέφρασε την ικανοποίησήτου για τη συγκεκριμένη εξέλιξη επισημαίνοντας: «Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων επανέρχεται. Πρόκειται για σημαντική απόφαση, η οποία δείχνει μία «στροφή» στη θέση του ΣτΕ. Θα δούμε στην καθαρογραμμένη απόφαση τις σκέψεις του ΣτΕ για το ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενοσήμων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By