Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Επιμένει στην συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα ο Παπαδημούλης

«Από την κυβερνητική πλευρά έχουμε μια εκκωφαντική σιωπή που σημαίνει άρνηση ή αμηχανία» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

papadimoulis

Την πρόταση του για συνάντηση Τσίπρα- Σαμαρά επανέλαβε σήμερα ο  αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

«Αυτό που αυτή τη στιγμή έχουμε, είναι την επίσημη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όσα χθες πρότεινα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Παπούλια πριν από μερικές ημέρες. Από την κυβερνητική πλευρά έχουμε μια εκκωφαντική σιωπή που σημαίνει άρνηση ή αμηχανία. Αυτό που τώρα προέχει είναι να γίνει αυτή η συνάντηση», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Πυκνώνουν οι κορυφαίοι της Νέας Δημοκρατίας που από τη δική τους σκοπιά επισημαίνουν μία ανάγκη. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που δεν υπάρχει επικοινωνία, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που όλα δείχνουν ότι θα είναι και ο νικητής των επόμενων εκλογών. Αν κάτι προέχει, είναι να γίνει αυτή η συνάντηση. Κάθε πλευρά θα πάει με τις δικές τις απόψεις και θα διερευνηθεί εκεί το περιθώριο της συμφωνίας. Αυτό που απομένει είναι να γίνει η συνάντηση για τα τρία αυτά θέματα, να μάθουμε επιτέλους τι λέει η κάθε πλευρά».

«Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή, έχουμε μια τρόικα η οποία θέλει να τα φάει όλα, βάζει τελεσίγραφα 48ωρά, απαιτεί να ξηλωθεί για 2η φορά ένας ψηφισμένος νόμος. Επειδή το δίλημμα για αυτή την κυβέρνηση του ναι σε όλα, είναι υποταγή ή διαπραγμάτευση, ο μόνος τρόπος για να διαπραγματευθεί μια κυβέρνηση που είναι με την πλάτη στον τοίχο, αποδυναμωμένη με τρομερά προβλήματα συνοχής, είναι να αξιοποιήσει διαπραγματευτικά, αν έστω το θέλει και την δωδεκάτη ώρα, τη σκληρότερη από την κυβέρνηση, θέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα θέματα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Η τρόικα κλιμακώνει τον εκβιασμό της γιατί θεωρεί την κυβέρνηση δεδομένη, διότι θεωρεί την κυβέρνηση πολιτικά τελειωμένη και γιατί θέλει από τώρα αξιοποιώντας την ενδοτικότητα και τη διάθεση υποταγής που έχει η απερχόμενη κυβέρνηση, να δέσει όσο μπορεί, δημιουργώντας τετελεσμένα, τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. Αλλά το κάνει με έναν τρόπο τόσο χοντροκομμένο, τόσο ταπεινωτικό για τη χώρα, που επιβάλλεται να υπάρξει μια αντίδραση», σχολίασε ακόμα ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε:

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Οι δανειστές μας επιχειρούν να αθετήσουν και τη ρητή δέσμευση που είχαν αναλάβει με γραπτή ανακοίνωση του Eurogroup στις 27/11/2012 που μιλούσε για πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους όταν η Ελλάδα με τον κρατικό της προϋπολογισμό επανέλθει σε πρωτογενή πλεόνασμα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By