Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Επιπλέον 10 εκατ. τουρίστες υπόσχεται σε μια 3ετία η Ryanair!

 Προϋπόθεση ότι θα μηδενιστούν οι φόροι στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Του Νίκου Φιλιππίδη

ryanairΠρόταση για επιπλέον 10 εκατομμύρια αφίξεις σε βάθος τριετίας υπό την προϋπόθεση ότι θα μηδενιστούν οι φόροι στα περιφερειακά αεροδρόμια και θα μειωθούν δραστικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία θα υποβληθεί το μεσημέρι στην ελληνική κυβέρνηση, παρουσίασε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο η Ryanair.

Η ιρλανδικών συμφερόντων εταιρεία σε παρουσίαση που έκανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας Michael Cawley αναφέρθηκε στην μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας από την συγκεκριμένη κίνηση, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει το μεσημέρι στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόσφατα δημιούργησε μια από τις βάσεις της παγκοσμίως στα Χανιά (ξεκινούν σήμερα οι πτήσεις), με στόχο να διακινήσει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως και ήδη έχει πετύχει ρεκόρ προκρατήσεων
Η Ryanair πετά από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, σε 25 προορισμούς, δημιουργώντας τουριστικά έσοδα 160 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και 500 θέσεις εργασίας.

Αεροσκάφη της Ryanair θα αναχωρούν για Βρέμη, Μπρίστολ, Αϊντχόφεν, Κατόβιτσε, Μασσαλία, Βιέννη, Βίλνιους, Βαρσοβία κα, ενώ συνολικά, η Ryanair θα πραγματοποιεί 106 πτήσεις την εβδομάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By