Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ευρωβαρόμετρο-Αγύμναστοι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι

Οι πολίτες στη βόρεια Ευρώπη ασκούνται περισσότερο από ό,τι στον κοινοτικό Νότο, όπως προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, με το 59 9% των Ελλήνων συγκεκριμένα να δηλώνει ότι επιδίδονται ποτέ ή σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης

eurobarometro

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαική Ένωση, υψηλά παραμένουν τα επίπεδα έλλειψης σωματικής άσκησης, όπως αποκαλύπτει το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, με το 59% των Ελλήνων και το 59% των υπόλοιπων Ευρωπαίων να δηλώνουν ότι επιδίδονται ποτέ ή σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης.

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο των 7% των συμπολιτών μας (8% στην ΕΕ) γυμνάζονται τακτικά, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα και το 24% (33% στην ΕΕ) από 1-4 φορές την εβδομάδα. Από 1-3 φορές την εβδομάδα γυμνάζονται το 10% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) και το 59% (42% στην ΕΕ) δεν γυμνάζονται ποτέ.

Οι πολίτες στη βόρεια Ευρώπη ασκούνται περισσότερο από ό,τι στον κοινοτικό Νότο, όπως προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το 70% των ερωτηθέντων στη Σουηδία δήλωσε ότι επιδίδονται σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ακολουθούν οι Δανοί (68%), οι Φιλανδοί (66%), οι Ολλανδοί (58%) και οι Λουξεμβούργιοι (54%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το 78% των ερωτηθέντων στη Βουλγαρία δεν ασκούνται καθόλου και ακολουθούν Μαλτέζοι (75%), Πορτογάλοι (64%), Ρουμάνοι (60%), Ιταλοί (60%) και Έλληνες (59%).

Το ευρωβαρόμετρο διενεργήθηκε στα 28 κράτη μέλη από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2013 και συμμετείχαν περίπου 28.000 ερωτηθέντες από διαφορετικές κοινωνικές και πληθυσμιακές ομάδες

By