Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ: Τριανταέξι χρόνια παρουσίας στην αγορά

Στη χρήση 2012 τριπλασίασε τα κέρδη της στα  12 εκ. ευρώ  και αύξησε την παραγωγή ασφαλίστρων της

europaiki-pisti

Τα 36 έτη παρουσίας στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά γιόρτασε την 1η Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Πίστη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ιστορία της εταιρίας ξεκινά την 1/11/1977 όταν 19 ασφαλιστές, μέσα σε ένα οξύτατο ανταγωνιστικό περιβάλλον που αριθμούσε 149 Ασφαλιστικές Εταιρίες, δημιουργούν μία ασφαλιστική εταιρία με αρχές αναλλοίωτες στο χρόνο μέχρι και σήμερα: εντιμότητα, συνέπεια, φιλεργατικότητα και χρηστή διαχείριση.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη:

• Είναι 100% Ελληνική εταιρία και η μόνη ασφαλιστική εισηγμένη στο ΧΑ.

• Στη χρήση 2012 τριπλασίασε τα κέρδη της στα € 12 εκ. και αύξησε την παραγωγή ασφαλίστρων της κατά 11,5% στα € 162,1 εκατ.

• Στα 36 έτη λειτουργίας της έχει Μ.Ο. ρυθμών ανάπτυξης των μεγεθών της ως εξής: παραγωγή 25%, αποθέματα 28%, καθαρή θέση 24%, ανθρώπινο δυναμικό 16%.

• Έχει βραβευθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια με το βραβείο True Leaders της ICAP μεταξύ 500 επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομίας, αποτελεί την πρώτη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα με ανθρακικά ουδέτερο site και κατέχει από το 2002 πιστοποιητικό ISO για το σύνολο των υπηρεσιών της.

• Έχει δημιουργήσει οφέλη για τους ασφαλισμένους της μέσω διαφόρων προγραμμάτων αλλά και πιο πρόσφατα μέσω του Ασφαλιστικού Γονέα, της πρωτοποριακής ασφάλισης που προφέρεται χωρίς κόστος σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Τον Ασφαλιστικό Γονέα, έχουν αποκτήσει μέσα σε ένα έτος περισσότερες από 100.000 οικογένειες.

• Απορρόφησε το 100% της ζημιάς από το PSI σε μία χρήση και δεν αξιοποίησε την ευνοϊκή ρύθμιση της Τράπεζας της Ελλάδας για τριετή απόσβεση, όπως έκανε σημαντικό μέρος της ασφαλιστικής αγοράς.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία δεν έχει τραπεζικό ή άλλης μορφής δανεισμό, δεν έχει ούτε μια ληξιπρόθεσμη οφειλή και η φερεγγυότητα και η ταμειακή της ρευστότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Η Διοίκηση της εταιρίας, παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και είναι επικεντρωμένη στην κερδοφόρα ανάπτυξη, αλλά και στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By