Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Η ελληνική Προεδρία είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την Ουκρανία

Εκτενή τηλεφωνική συνομιλία για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρώφ

lavrof_venizelos

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ, σε συνεννόηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο, Κάθριν Άστον, και στο πλαίσιο αποφάσεων του Συμβουλίου, είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της συμφωνίας στην Ουκρανία, με στόχο τη σταθεροποίηση, την αποφυγή της βίας, τη διαφύλαξη της θεσμικής και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. «Είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, είμαστε σε συνεννόηση με την κυρία Άστον» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας: «Εμείς, ως περιοδική Προεδρία του Συμβουλίου, έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβόμαστε τις πρωτοβουλίες της κυρίας Άστον που προεδρεύει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων».

Από τη μεριά του, ο κ. Λαβρώφ αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας.

By