Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Εφορία, Αστυνομία… συμμαχία για τα χρέη προς το Δημόσιο

«Φρένο» σε όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο

troxaia

Μια τροχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο αυτόφωρο αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην Εφορία. Η τελευταία δείχνει τα δόντια της και συνεργάζεται πλέον στενά με την Αστυνομία, προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του Δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, κάτι που, σύμφωνα με τον νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο Αυτόφωρο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Δημοκρατία»,ο νέο στην υπόθεση είναι ότι τις συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο θα κάνουν περιπολικά της Αστυνομίας, τα οποία αρχικά θα σταματούν τυχαία τους πολίτες προκειμένου να τους ελέγξουν για θέματα που σχετίζονται είτε με τον ΚΟΚ είτε με κάτι άλλο παραπλήσιο. Ήδη υπάρχουν περιπολικά της Αστυνομίας που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το ΤΑΧΙS, προκειμένου να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του πολίτη. Αν από τη διασταύρωση στοιχείων που θα ζητήσουν οι αστυνομικοί από το ΤΑΧΙS φανεί ότι ο συγκεκριμένος πολίτης χρωστάει πάνω από 5.000 ευρώ, που είναι ποινικό αδίκημα, θα οδηγείται κατευθείαν στο Αυτόφωρο. Ειδικά για το χρέος από ΦΠΑ το ποινικό αδίκημα ξεκινά από το πρώτο ευρώ οφειλής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέσα σε ένα λεπτό κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στον ελεγχόμενο πολίτη. Κάθε οδηγός που ελέγχεται καλείται να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη προς την Εφορία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By