Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

ΗΠΑ: Συλλήψεις και τραυματισμοί στο Φέργκιουσον

Ένα άτομο πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

swat-usa

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Φέργκιουσον του Μιζούρι των ΗΠΑ καθώς παρά τη χθεσινή απαγόρευση κυκλοφορίας σημειώθηκαν επεισόδια, αλλά και ένα άτομο πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε από τον κυβερνήτη του Μιζούρι Τζέι Νίξον για να κατασταλούν οι πολυήμερες ταραχές που προκλήθηκαν από το θάνατο ενός μαύρου εφήβου τον οποίο πυροβόλησε ένας λευκός αστυνομικός.

Περίπου 200 διαδηλωτές έμειναν στους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να προειδοποιήσουν τους διαδηλωτές να διαλυθούν αμέσως.

Αστυνομικοί εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ασπίδες στέκονταν ανάμεσα και πάνω στα τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο αξιωματικός Ρον Τζόνσον, δήλωσε ότι ο άνθρωπος που δέχθηκε πυρά σε ένα εστιατόριο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία δεν έχει αναγνωρίσει το θύμα, ενώ αναφέρεται ότι δεν πυροβολήθηκε από την αστυνομία και ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν γιατί δεν απομακρύνθηκαν από τους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο Τζόνσον ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έριξαν κροτίδες καπνού και δακρυγόνα καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στον τραυματία «και όχι σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας». Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από περαστικούς πριν φθάσει η αστυνομία.

Ο αξιωματικός ακόμα επισήμανε ότι κάποιος πυροβόλησε εναντίον ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας αλλά δεν έχει συλληφθεί, ενώ συμπλήρωσε: «Είμαι απογοητευμένος από τις ενέργειες απόψε» και τόνισε ότι «τα πλήθη που είχαμε τις τελευταίες δύο ημέρες (ήταν) πολίτες που υπάκουαν, διαμαρτύρονταν».

Το πλήθος των διαδηλωτών διαλύθηκε από τις κροτίδες καπνού και τα δακρυγόνα.

Κάποιοι φώναζαν τα συνθήματα «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν υπάρχει ειρήνη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By