Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

ΗΠΑ: Συνετρίβη ιδιωτικό διαστημικό σκάφος της εταιρείας Virgin

Του γνωστού εκεντρικού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον

virgin_1Συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης πάνω από το Μοχάβε της Καλιφόρνιας το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και τον ενημερωτικό ιστότοπο Kern Golden Empire που επικαλείται τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης του Μοχάβε Στιου Γουίτ.

Στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic επέβαιναν δύο πιλότοι, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως τα αλεξίπτωτά τους και να σωθούν. 13sld6 Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

bransosn_b2

Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

Virgin-Galactic-named-in-top-five-brands-of-the-decade-5316-cropped

By