Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

ΗΠΑ: Aποφυλακίζεται ένας Κουβανός που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία

Ο Γκονζάλεζ εκτίει ποινή φυλάκισης 17 ετών επειδή επάνω του βρέθηκαν πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας και δεν δήλωσε ότι ήταν ξένος πράκτορας

prisoner

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να αποφυλακίσει έναν από τους πέντε Κουβανούς που είχαν καταδικαστεί το 2011 για κατασκοπεία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami, είναι προγραμματισμένο ο Φερνάντο Γκονζάλεζ να «μεταφερθεί σε ένα κρατητήριο όπου τοποθετούνται μετανάστες, εν αναμονή της απέλασής του στην Κούβα» στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο Γκονζάλεζ, 50 ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης 17 ετών επειδή επάνω του βρέθηκαν πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας και δεν δήλωσε ότι ήταν ξένος πράκτορας. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια φυλάκισης.

Η Ρενέ Γκονζάλεζ, μία από τους λοιπούς κατάδικους, αφέθηκε ελεύθερη τον Οκτώβριο του 2011, ενώ τα άλλα τρία μέλη εκτίουν ακόμα ποινές φυλάκισης πολλών ετών.

Οι πέντε Κουβανοί πράκτορες, οι οποίοι συνελήφθησαν το 1998, θεωρούνται «ήρωες» πίσω στην πατρίδα τους. Η Αβάνα επιμένει ότι προσπαθούσαν να εμποδίσουν επιθέσεις στη χώρα από Κουβανούς εξόριστους.

Πηγή:ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By