Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργοδότες για υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ

Ετοιμάζει κινητοποιήσεις η Συνομοσπονδία, αφήνοντας ανοιχτό και το δικαστικό «μέτωπο»

GSEE-SEV

Σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καλεί τους εργοδοτικούς φορείς η ΓΣΕΕ.

Την απόφαση έλαβε η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία καθόρισε και το πλαίσιο των δράσεων της Συνομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα.

Επίσης, αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνάντησης Κορυφής αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση, η ΓΣΕΕ εκφράζει την «έντονη και ριζική διαφωνία της στις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών».

Επίσης, αναφέρει ότι «ο αγώνας δεν περιορίζεται μόνο σε απεργιακό επίπεδο αλλά και σε δικαστικό, αφού αναμένεται, και έχει ήδη καθυστερήσει κατά πολύ, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ, ζητώντας την ακύρωση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου του 2012, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By