Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Η Κομισιόν για τη συνάντηση Ράμα – Βούτσιτς

«Η επίσκεψη Ράμα στο Βελιγράδι πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις σχέσεις» των δύο κρατών

Rama-ne-serbi-1

«Η επίσκεψη Ράμα στο Βελιγράδι πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις σχέσεις» ΑλβανίαςΣερβίας, τόνισε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει ως προκλητικές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα ενώπιον του Σέρβου ομόλογού του περί αδιαμφισβήτητης ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η εκπρόσωπος ξεκαθάρισε τη θέση της Ε.Ε σημειώνοντας ότι η συνάντηση των ηγετών Σερβίας – Αλβανίας πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τις δύο χώρες.

«Αναμένουμε οι δύο ηγέτες να επιδείξουν αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη ούτως ώστε να οικοδομήσουν εκ νέου τις σχέσεις Αλβανίας και Σερβίας μετά από τόσα χρόνια», ανέφερε η ίδια εκπρόσωπος.

Υπογράμμισε επίσης ότι η συμφιλίωση και η περιφερειακή συνεργασία είναι οι λύσεις που η Ε.Ε προτείνει στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε αιφνιδιασμένος από τις «προκλητικές» δηλώσεις, όπως τις χαρακτήρισε, του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα περί της αδιαμφισβήτητης εθνικής ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Ο Βούτσιτς υπερασπιζόμενος την επίσημη πολιτική της χώρας του ανταπάντησε στον ίδιο τόνο αναφέροντας πως το Κόσοβο ήταν και παραμένει τμήμα της Σερβίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By