Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Η Μεσσηνία στη σουηδική τηλεόραση!

Το κρατικό κανάλι SVT1 επέλεξε την Ελλάδα, ως τοποθεσία πραγματοποίησης των γυρισμάτων για το φετινό κύκλο.

 

gripkraftΠρεμιέρα στο σουηδικό κρατικό κανάλι SVT1, έκανε την Κυριακή 17 Μαρτίου (ώρα 20.00) το πρόγραμμα Mastarnas-Mastare (“Πρωταθλητής των Πρωταθλητών”), το οποίο προβάλλεται για 5η συνεχόμενη τηλεοπτική περίοδο, και επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Μεσσηνία, ως τοποθεσία πραγματοποίησης των γυρισμάτων για τον φετινό κύκλο.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα της σουηδικής τηλεόρασης με περίπου 2,2 εκατ. τηλεθεατές.
Ο “Τελικός” του προηγούμενου κύκλου είχε 2.745.000 θεατές. Η εταιρεία παραγωγής Meter Television ήταν σε διαρκή επαφή με το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, το διευθυντή τον κ. Θεόδωρο Θαλασσινό (έτος 2012) και την υπεύθυνη Επικοινωνιών κα Αλεξάνδρα Σαραντίδη, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό με τις τοπικές αρχές.

Το Mastarnas-Mastare είναι ένας διαγωνισμός μιας ομάδας βετεράνων διακεκριμένων αθλητών, πρώην Ολυμπιονικών (ποδοσφαιριστές, κολυμβητές, αθλητές στίβου, πυγμάχοι, κ.ά.), οι  οποίοι θα συναγωνιστούν  σε διάφορα αγωνίσματα, με στόχο να αναδειχθεί στο τέλος ο “Πρωταθλητής των Πρωταθλητών”.

Ο σκοπός της σειράς είναι να προβάλλει τον αθλητισμό, τη ζωή των Ολυμπιονικών, σε ένα φυσικό περιβάλλον που θα αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού. Το πρόγραμμα έχει βραβευτεί για δύο συνεχόμενες χρονιές με το τηλεοπτικό βραβείο “KRISTALLEN”, που είναι το αντίστοιχο ΕΜMY award.

Η τελική επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας (Μεσσηνία) έγινε από την ομάδα παραγωγής του προγράμματος κατόπιν εναλλακτικών προτάσεων του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, αλλά και διερευνητικών ταξιδιών εκπροσώπων της παραγωγής βασιζόμενοι στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής συνεργάστηκε επιτυχώς και με τον πρόεδρο Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας, τον κ. Αθανάσιο Ψαρούλη, του οποίου η συνεισφορά υπήρξε πολύτιμη στην διευθέτηση των πρακτικών ζητημάτων που απασχόλησαν την τηλεοπτική παραγωγή διαμονή, ξενάγηση στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας για την επιλογή των τοποθεσιών γυρισμάτων της σειράς).

Επίσης, θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην Πύλο, γενέθλιο τόπο του Κ. Τσικλητήρα, Χρυσού Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών αγώνων της Στοκχόλμης το 1912.

Καθώς η σκανδιναβική αγορά αποτελεί μία παραδοσιακά μεγάλη τουριστική αγορά για την πατρίδα μας, η επιτυχής πραγματοποίηση της τηλεοπτικής σειράς θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Ελλάδας στην Σουηδία και τη Νορβηγία (ταυτόχρονη προβολή της σειράς).

newsmessinia

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By