Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Η τελική συμφωνία για την κινητικότητα και τις απολύσεις

 Τον αριθμό, τη δεξαμενή και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας για την κινητικότητα ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

fosphotos.com
fosphotos.com

Την παράταση του πρώτου κύματος της κινητικότητας για 12.50ο δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το Σεπτέμβριο με την προϋπόθεση ότι οι 4.200 εξ αυτών (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης) θα έχουν υπαχθεί σε κινητικότητα μέχρι τέλος Ιουλίου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσημη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Η συμφωνία για την κινητικότητα θα περιλαμβάνεται και στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή ενώ οι αντιδράσεις της κοινωνίας και βουλευτών της δικομματικής συνεχίζονται.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι ο συνολικός αριθμός των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το δημόσιο παραμένει σταθερός, δεσμεύεται δε για την επίσπευση της διερεύνησης των πειθαρχικών παραπτωμάτων, ώστε ο κύριος όγκος των απολύσεων να αφορά επίορκους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ως εξής:

«Η διαπραγμάτευση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του κατέληξε στα εξής:

Το Υπουργείο εξασφάλισε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας (12.500) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόβλεψη ότι ένα μέρος (4.200) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013.

Η πρώτη αυτή φάση της κινητικότητας (4.200) θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, στους 8.

Ο συμφωνημένος από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013 – 2014, αλλά και η κατανομή ανά έτος – 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014 – παραμένει σταθερός.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεσμεύεται στη σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διερεύνησης σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων να προκύψει από αυτήν την κατηγορία.»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By