Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Θεοδωράκης: «Μπαίνει ζήτημα καλός Πρόεδρος, ή κακός Πρόεδρος»

Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την κεντροαριστερά και τον ΕΝΦΙΑ, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην 79η ΔΕΘ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2014 ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΩΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΘ 79Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στην 79η ΔΕΘ σχολίασε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την κεντροαριστερά, ενώ ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι νομοθετείται με προχειρότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάρου Θεοδωράκη:

Όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι τα δύο θέματα είναι «ασύνδετα» και ότι το Ποτάμι, «αν και δεν έχει βουλευτές, θα τοποθετηθεί στο θέμα της Προεδρικής εκλογής σε σχέση με το προτεινόμενο πρόσωπο».

«Για μένα δεν μπαίνει ζήτημα εκλογές, ή όχι εκλογές. Μπαίνει ζήτημα καλός Πρόεδρος, ή κακός Πρόεδρος», ανέφερε, ενώ συνεχίζοντας, δήλωσε για το ενδεχόμενο των εκλογών«Άλλη η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλη η συζήτηση για το εάν πρέπει αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει, ή όχι. Διαφωνώ με τη χρήση των θεσμών, εις βάρος των θεσμών. Ο Πρόεδρος είναι ο συνδετικός κρίκος της χώρας. Και η οπτική της κυβέρνησης και η οπτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να το πω με το όνομα του, η οπτική του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Τσίπρα είναι για άλλη μια φορά λάθος. Δεν ψηφίζουμε αυτή τη στιγμή, εννοώ όταν θα έρθει η ώρα, αν θα γίνουν εκλογές, ή όχι. Ψηφίζουμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

deth-theodorakis

Σε ερώτηση για τις ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι «για το Ποτάμι ο διάλογος πρέπει να είναι συνεχής με όλους τους πολιτικούς χώρους που σέβονται τη δημοκρατία, για μικρά και μεγάλα. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, αυτή τη χρονική συγκυρία, είναι να κάνουμε διάλογο για να σώσουμε τη χώρα. Δεν είναι να κάνουμε διάλογο για να σώσουμε τα παλιά κόμματα, ή τους μαθουσάλες της πολιτικής».

Σχολιάζοντας,  βουλευτές άλλων κομμάτων που διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του ξεκαθάρισε : «Ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εθνικές εκλογές, δε δικαιούται να έχει βουλευτές».

Σχετικά με την στάση της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έκανε λόγο για «σπασμωδικές ενέργειες».

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι κάτι που πρέπει να συμβεί με κάποιους συγκεκριμένους όρους και έχει συμβεί και σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να συζητηθεί . Η προχειρότητα όμως με την οποία γίνεται μας κάνει να είμαστε όλοι επιφυλακτικοί. Περιμένουμε να δούμε και τις τελικές ρυθμίσεις», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι θα παρουσιάσει τις φορολογικές, μεταξύ άλλων, προτάσεις του Ποτάμιου, στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By