Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Μειώνονται οι εργοταξιακοί χώροι του μετρό

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των «μετρόπληκτων»- Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον γ. γ. Δημοσίων Έργων 

new metro stations

Η πορεία υλοποίησης των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Κανελλίδης, αλλά και μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθούν από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων για το ρυθμό εκτέλεσης του έργου, όπως και να ενημερώσουν με τη σειρά τους την πολιτική ηγεσία για τις δυσλειτουργίες, οι οποίες έχουν ανακύψει εξαιτίας της κατασκευής του μετρό, στην αγορά της πόλης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό στα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ότι επίκειται σταδιακή μείωση των εργοταξιακών χώρων του μετρό, μετά το τέλος του πρώτου μήνα του 2014, κυρίως στην περιοχή Δελφών και Αναλήψεως.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από τους παριστάμενους για την άμεση έναρξη των διαδικασιών ένταξης των επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται από τα έργα μετρό σε πρόγραμμα επιδότησης του συνόλου των εργοδοτικών εισφορών, μέσω του ΟΑΕΔ, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόκειται για μια πρώτη δέσμη μέτρων, απαραίτητων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την καθυστέρηση των εργασιών υλοποίησης του μετρό Θεσσαλονίκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By