Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Θεσσαλονίκη: 4 συλλαλητήρια και 3.500 αστυνομικοί

Αστακός από τις 2 το μεσημέρι το ιστορικό κέντρο της πόλης

gesee-adedyΕπί ποδός πολέμου βρίσκονται σήμερα 3.500 αστυνομικοί, καθώς εγκαινιάζεται σε λίγη ώρα από τον πρωθυπουργό η 78η ΔΕΘ. Λίγες ώρες αργότερα, στις 6 το απόγευμα τέσσερα συλλαλητήρια θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μια ώρα νωρίτερα θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ έχουν ορίσει ως αφετηρία για την κινητοποίηση το το άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συναντηθούν στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της Υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί σε προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By