Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Θ. Μωραΐτης: Αυθαίρετη η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων

«Η υπουργική απόφαση καταστρατηγεί ότι έχει νομοθετηθεί και εκθέτει την κυβέρνηση»

katastimataBBB

Αυθαίρετη χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές σε εννέα περιοχές της χώρας ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.

«Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι απολύτως αυθαίρετη, αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας» δήλωσε ο κ. Μωραΐτης.

Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση καταστρατηγεί ότι έχει νομοθετηθεί και εκθέτει την κυβέρνηση, ενώ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να μην προχωρήσει στην απόφαση αυτή και να εφαρμόσει τον νόμο ως έχει.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι «πριν από ένα χρόνο, η Βουλή ψήφισε για λειτουργία καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο ενώ έδωσε το δικαίωμα στους αντιπεριφερειάρχες, μετά από διαβούλευση, να αποφασίζουν για τις επιπλέον. Παράλληλα, υπήρξε μια νομοθετική πρόβλεψη για πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακών σε τρεις τουριστικές περιοχές. Οι προτάσεις από την διαβούλευση με τους φορείς κατέληξαν σε τρείς αμιγώς τουριστικές περιοχές (Μύκονος, Σαντορίνη, κέντρο της Ρόδου)».

Ο κ. Μωραΐτης επικαλείται ένα «Letter of Intend» που συνυπέγραψαν ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Στουρνάρας και η κ. Λαγκάρντ και το οποίο ανέφερε επτά περιοχές αντί για τρεις και μάλιστα να αφορά ζώνες που δεν χαρακτηρίζονται από την κυρίως τουριστική τους κίνηση: «Τελικά, το σχέδιο της υπουργικής απόφασης αφορά 9 περιοχές».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ζητεί από το υπουργείο «να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και να μην επιστρέψει στην εποχή των ιδεοληψιών και των εμμονών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By