Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Ιράκ: Η αμερικανική πολεμική αεροπορία έπληξε θέσεις των τζιχαντιστών

Από τις 8 Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 123 αεροπορικές επιδρομές

iraq-jihad

Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν σήμερα οι ΗΠΑ κατά των θέσεων των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που μάχονται τις δυνάμεις του ιρακινού στρατού και τους Κούρδους πεσμεργκά κοντά στο στρατηγικής σημασίας φράγμα της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

Η Centcom, η αμερικανική περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά μαχητικά συνέχισαν την Κυριακή και την Δευτέρα τους βομβαρδισμούς θέσεων του ΙΚ.

«Από τα πλήγματα αυτά καταστράφηκαν τρία φορτηγά του Ισλαμικού Κράτους και ένα άλλο υπέστη σοβαρές ζημιές, καταστράφηκε ένα τεθωρακισμένο καθώς και μια θέση απ΄ όπου εκτοξεύονταν όλμοι, κοντά στο φράγμα«, διευκρίνισε η Centcom που εδρεύει στην Τάμπα της Φλόριντα.

Από τις 8 Αυγούστου, που ξεκίνησαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις στην περιοχή, έχουν πραγματοποιηθεί 123 αεροπορικές επιδρομές. Το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο στο Ιράκ, εφοδιάζει με νερό και ηλεκτρική ενέργεια το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι τζιχαντιστές το είχαν καταλάβει στις 7 Αυγούστου αλλά απωθήθηκαν από τον ιρακινό στρατό και τους πεσμεργκά.

By