Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ιράκ: Κούρδο μαχητή φέρεται να αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE

Protest against the military operation in Fallujah   Έναν Kούρδο μαχητή αποκεφάλισε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, διακρίνεται μια ομάδα Κούρδων μαχητών οι οποίοι κρατούνται από την οργάνωση και φορούν πορτοκαλί στολές.

Τρεις εξ αυτών ζητούν από τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί «και από την κουρδική κυβέρνηση να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους» με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το SITE.

«Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (…) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας», λέει ένας από τους κρατουμένους, κατά την ίδια πηγή.

Το ίδιο βίντεο δείχνει έναν άλλο όμηρο με πορτοκαλί στολή περικυκλωμένο από τρεις άνδρες που είναι ντυμένοι στα μαύρα μπροστά από ένα τζαμί της Μοσούλης, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Νινευή.

Παράλληλα, στο δεύτερο μισό της οθόνης περνούν εικόνες που δείχνουν συναντήσεις ανάμεσα σε Κούρδους και Αμερικανούς ηγέτες, ενώ στη συνέχει ένας από τους τζιχαντιστές αποκεφαλίζει τον Κούρδο μαχητή.

By