Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Ιράκ: Τρεις ακόμη πόλεις κατέλαβαν οι τζιχαντιστές

Οι δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράουα, Ανα και Ρούτμπα σήμερα το πρωί

tzixantistes irakΟι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα τρεις πόλεις της επαρχίας Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράουα, Ανα και Ρούτμπα σήμερα το πρωί και το ΙΚΙΛ ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο των τριών», δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών που δεν κατονομάσθηκε.

Η υπηρεσία στρατιωτικής διοίκηση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι δεν σχολίασε το γεγονός και ανακοίνωσε ότι ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρξει αργότερα εντός της ημέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κατά την αιφνιδιαστική τους προέλαση εδώ και δέκα ημέρες, οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, δεύτερη πόλη της χώρας, μεγάλο μέρος της επαρχίας της Νινευί, του Τικρίτ και τμήματα των επαρχιών Σαλαχεντίν, Κιρκούκ και Ντιγιάλα, ενώ χθες κατέλαβαν ένα από τα τρία συνοριακά περάσματα στη μεθόριο με τη Συρία, το στρατηγικής σημασίας πέρασμα του Αλ-Κάιμ στην επαρχία Αλ-Ανμπαρ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By