Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ιταλία: Δύο νεκροί από διαρροή φυσικού αερίου

Από την μερική κατάρρευση της πολυκατοικίας, έχασαν την ζωή τους μια γυναίκα είκοσι εννέα ετών και ο τριάντα επτάχρονος σύζυγός της

firefighters-italy

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα, στις 04.00 τοπική ώρα, εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου, σε πολυκατοικία της Φότζια, στην Νότιο Ιταλία.

Από την μερική κατάρρευση της πολυκατοικίας, έχασαν την ζωή τους μια γυναίκα είκοσι εννέα ετών και ο τριάντα επτάχρονος σύζυγός της.

Σοβαρά εγκαύματα φέρει ένας ογδονταπεντάχρονος, ενώ το παιδί του ζευγαριού που υπέκυψε, τεσσάρων ετών, μεταφέρθηκε επίσης με τραύματα στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν θεωρείται κρίσιμη. Ένα ακόμη ζευγάρι που ζούσε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, τραυματίσθηκε, επίσης, από την έκρηξη.

Τις σοβαρότερες ζημιές παρουσιάζουν τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Η έκρηξη, παράλληλα, κατέστρεψε και δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ένας από τους ένοικους, χθες το απόγευμα ο ίδιος είχε καλέσει τους τεχνικούς της υπηρεσίας φυσικού αερίου, λόγω της έντονης μυρωδιάς που είχε αισθανθεί.

Οι ίδιοι, όμως, τον είχαν καθησυχάσει, λέγοντάς του ότι τα μηχανήματά τους δεν είχαν εντοπίσει καμία απολύτως διαρροή φυσικού αερίου.Τα κτίρια που βρίσκονται στην οδό της Φότζια στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

By