Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κάμερον: Σοκαρισμένος από την εμπλοκή Βρετανού στη δολοφονία του δημοσιογράφου

Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το ενδεχόμενο ο εκτελεστής του Τζέιμς Φόλεϊ να είναι Βρετανός

DIMOSIOGRAFOS NEKROS TZIXANTISTES

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το ενδεχόμενο, που «εμφανίζεται ολοένα και πιο πιθανό», ο εκτελεστής του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ να είναι Βρετανός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος από την εμπλοκή ενός Βρετανού πολίτη στη δολοφονία του δημοσιογράφου, τονίζοντας όμως ότι προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος με τη βρετανική προφορά που ακούγεται στο βίντεο.

Ο Κάμερον σημείωσε ότι εξακολουθεί να αποκλείει την πιθανότητα αποστολής βρετανικών στρατευμάτων για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

Νωρίτερα, η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι ερευνά το βίντεο του αποκεφαλισμού του Φόλεϊ στο οποίο ακούγεται ένας άνδρας με βρετανική προφορά. Ο μασκοφόρος μαυροντυμένος άνδρας, μιλάει αγγλικά με βρετανική προφορά και φαίνεται να κόβει τον λαιμό του δημοσιογράφου που είχε απαχθεί τον Νοέμβριο του 2012 στη Συρία.

Η Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αντιτρομοκρατικής Αστυνομίας, σκοπός της οποίας είναι να προστατεύει το Λονδίνο αλλά και όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις τρομοκρατικές απειλές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ερευνά το περιεχόμενο του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι η παρακολούθηση, το κατέβασμα ή το μοίρασμα εξτρεμιστικού υλικού θεωρείται παράνομη πράξη, με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία«, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By