Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Αλυσοδεμένοι καθηγητές και καθαρίστριες με σφουγγαρίστρες στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

adedy640_120314

Εκπαιδευτικοί έχουν αλυσοδεθεί στα κάγκελα που έχουν στηθεί έξω από το κοινοβούλιο, ενώ οι καθαρίστριες κρατούν στα χέρια σκούπες και σφουγγαρίστρες. Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν συγκεντρωθεί οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έρθουν αντιμέτωποι με την ανεργία στις 22 Μαρτίου, οπότε λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας. Η κεντρική συγκέντρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, Τετάρτη, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις που προβάλλει η τρόικα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει επίσης 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης».

«Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή “απορρίπτονται” και στη συνέχεια υλοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» σημειώνει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By