Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Και τρίτος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές (Βίντεο)

Ο Βρετανός όμηρος, Ντέιβιντ Χέινς είχε απαχθεί στη Συρία τον Μάρτιο του 2013

islamiko kratos apokefalismos

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Ισλαμικό Κράτος βίντεο με τον τρίτο κατά σειρά αποκεφαλισμό ομήρου από τους τζιχαντιστές, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ εντείνουν τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα στο Ιράκ και τη Συρία.

Το Ισλαμικό Κ΄ρατος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του 44χρονου Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 27 δευτερολέπτων, με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής», η τζιχαντιστική οργάνωση επικρίνει τη Βρετανία για την προσχώρησή της στο συνασπισμό των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

«Προσχωρήσατε εθελοντικά σε ένα συνασπισμό με τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ, όπως ο προκάτοχός σας Τόνι Μπλερ έκανε πριν από εσάς, ακολουθώντας μια τάση μεταξύ των βρετανών πρωθυπουργών που δεν μπορούν να βρουν το θάρρος να πουν όχι στους Αμερικανούς», λέει ο δήμιος που έχει καλυμμένο το πρόσωπο, απευθυνόμενος στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ντέιβιντ Κάμερον λίγο μετά τη μετάδοση του βιντεοσκοπημένου μηνύματος, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να καταγγέλλει την «αποτρόπαια δολοφονία».

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταδιώξουμε τους δολοφόνους και να διασφαλίσουμε ότι θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πάρει αυτό», πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμερον αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα της συνεδρίασης της επιτροπής κρίσης Cobra που θα εξετάσει την κατάσταση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε αμέσως την αλληλεγγύη του στον βρετανό σύμμαχό του και δεσμεύτηκε οι αμερικανικές δυνάμεις να καταδιώξουν τους δολοφόνους του Βρετανού και να καταστρέψουν το ΙΚ.

Ο Χέινς που συμμετείχε στην ανθρωπιστική δράση από το 1999, είχε απαχθεί στη Συρία τον Μάρτιο του 2013. Πραγματοποιούσε την πρώτη αποστολή του για λογαριασμό της γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Acted ως υπεύθυνος διαχείρισης υλικού στον προσφυγικό καταυλισμό του Ατμεχ, ενός συριακού χωριού κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η οικογένειά του είχε απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν.

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By