Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Καμίνης: Πολιτικό γκέτο τα Εξάρχεια

Περισσότερη αστυνόμευση στα Εξάρχεια ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, καθώς υποστηρίζει ότι έχουν  μετατραπεί σε χώρο οργανωμένου εγκλήματος

exarheia610_191213

Η περιοχή των Εξαρχείων από πολιτικό γκέτο έχει μετατραπεί σε χώρο οργανωμένου εγκλήματος δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω αστυνόμευσης. Επίσης ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Δημοσίας Τάξης σε ζητήματα της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμίνης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στα θέματα της παράνομης στάθμευσης και της αστυνόμευσης, καθώς όπως είπε η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει πλέον, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα την ανάδειξη της παράνομης στάθμευσης σε εντεινόμενο πρόβλημα στην περιοχή Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Ομόνοια.

«Αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια σε όλους τους δρόμους της περιοχής, όπου πλέον έχουν την έδρα τους όλο και περισσότεροι χώροι διασκέδασης, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται έντονα οι κάτοικοι της περιοχής» τόνισε.

Σχετικά με την αστυνόμευση, ο κ. Κάμινης μίλησε ιδιαιτέρως για το πρόβλημα της περιοχής των Εξαρχείων, όπως χαρακτηριστικά είπε «το πάνω χέρι στην περιοχή έχει πλέον το οργανωμένο έγκλημα και η μαφία».

Σε ό,τι αφορά ειδικά την περιοχή του λόφου του Στρέφη, καταφέρθηκε κατά του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, διότι λέει στους περιοίκους που διαμαρτύρονται ότι ο δήμος δίνει άδειες για πάρτι. Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμίνης, «δεν έχουμε δώσει καμία άδεια για συναυλίες ή άλλη δραστηριότητα».

kaminis

«Λευκές Νύκτες» στην Αθήνα

Αναφερόμενος στην εκδήλωση «Λευκές Νύκτες», που οργανώνεται για το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, μίλησε «υπέρ ενός ανοικτού κέντρου που θα δώσει ζωή στην πόλη».

Ο δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο αποφάσισαν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά για τρεις ώρες επιπλέον του καθορισμένου εορταστικού ωραρίου τη συγκεκριμένη ημέρα. Ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι τίθεται υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, διότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την αγορά και τον τουρισμό της πρωτεύουσας.

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο κ. Νίκος Σοφιανός χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «προκλητική» και είπε ότι εντάσσεται στην προσπάθεια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. «Στην ουσία λέτε στους εμποροϋπάλληλους και τους άλλους εργαζόμενους ότι θα το ξημερώσουν», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By