Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Καμμένος: Κατονόμασε τον Γ. Σούκουρη ότι προσέφερε τα 3 εκατ. στην Ξουλίδου

Για να ψηφίσει υπέρ του προτεινόμενου από την κυβέρνηση προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ksoulidou2907

Την συζήτηση περί υπόγειων επιχειρήσεων εξαγοράς βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επιχειρούν να ανοίξουν εκ νέου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με καταγγελία που προκαλεί αίσθηση.

Η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου υποστήριξε ότι πριν από 2-3 μήνες την προσέγγισε μέσω facebook και στην συνέχεια τηλεφωνικά κομματικό στέλεχος της ΝΔ το οποίο της προσέφερε 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει υπέρ του προτεινόμενου από την κυβέρνηση προσώπου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τις καταγγελίες της βουλευτού επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος ενώ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι ο κ. Γιώργος Σούκουρης, συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά προσέγγισε τη βουλευτή και της έταξε 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα μήνα όταν ο κ. Καμμένος κατέθεσε στην δικαιοσύνη για την υπόθεση περί αργυρώνητων βουλευτών. Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα εφετών Αθηνών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο έθετε την υπόθεση στο αρχείο ανέφερε ότι «σε ερώτησή μας εάν έχει συγκεκριμένα στοιχεία κατά τόπο, χρόνο και συνθήκες τέλεσης δωροδοκία ή άσκηση πίεσης σε οποιονδήποτε βουλευτή, απάντησε (σ.σ. ο κ. Καμμένος) ότι: «έχω καταγγελία βουλευτού (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) του Κινήματος για προσφορά 3.000.000 ευρώ για να αποχωρήσει από αυτό»». Ωστόσο, ο εισαγγελέας τόνισε πως «Δεν υπάρχουν όμως τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα για την δικαστική έρευνα χωρίς ωστόσο να εισφέρει στη διενεργούμενη δικαστική έρευνα ούτε το όνομα του βουλευτή εις όν έγινε η προσφορά, ούτε κατέθεσε περί των συνθηκών υπό τις οποίες φέρεται να έλαβε χώρα η προσφορά».

Πάντως, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμμένος με την επιμονή του σε καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών επιχειρεί να περιφρουρήσει το κόμμα του από ενδεχόμενες νέες αποχωρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Ξουλίδου «αποκαλύπτοντας» την δική της εμπειρία είπε ότι το πρόσωπο που την προσέγγισε της αποκάλυψε ότι ήδη έχει «δωροδοκηθεί» ο κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ο βουλευτής παρενέβη άμεσα σημειώνοντας: «Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες. Λέω λοιπόν στην κα Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια… «Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτή την κακοήθεια για εμένα; Ποιος είναι;». Ωστόσο η κυρία Ξουλίδου απάντησε «Στον αέρα δεν μπορώ να σας πω».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By