Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Κανονικά το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, «έφυγε» ο Τσίπρας

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

tsipras_stpournaras600

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ξέσπασε στη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που κατέθεσε Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος το άρθρο 142, ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Μετά μάλιστα την απόρριψη της συζήτησης για πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά του προεδρείου για τον όλο χειρισμό και αποχώρησε μαζί με τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο λίγο μετά τις 7 μ.μ.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα πραξικόπημα μια δημοκρατική εκτροπή, για να μη συζητηθεί η ουσία του πολυνομοσχεδίου. Ως εκ τούτου δεν την αναγνωρίζουμε και δεν την νομιμοποιούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

stournaras_stamatis600

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Οικονομικών «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων πολιτών».

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Ευ. Μεϊμαράκη

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Η πρόταση δεν μπορεί να συζητηθεί ημέρα ψηφοφορίας. Από Δευτέρα αν θέλετε». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής. Η πρόταση θα πρέπει να συζητηθεί σε μια από τις δύο επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής στην οποία ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος, δηλαδή είτε αύριο Δευτέρα είτε Παρασκευή.

Στην πλατεία Συντάγματος ο Τσίπρας

Στην πλατεία Συντάγματος κατέβηκε πριν από λίγο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα , μετά την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική διαδικασία και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η ΚΟ θα επανέλθει για να λάβει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έγκλημα που συντελείται για άλλη μια φορά μέσα στη βουλή και υποστήριξε ότι στο κοινοβούλιο συντελείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα .

«Η κυβέρνηση απέρριψε τη δυνατότητα να συζητηθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ . Στουρνάρα και αυτό ενώ η κυβέρνηση την είχε αποδεχθεί για να ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση, στη συνέχεια υπαναχώρησε επικαλούμενη σειρά νομικίστικων επιχειρημάτων. Δεν λογαριάζει το σύνταγμα, την κοινοβουλευτική διαδικασία ούτε τη δημοκρατία . Διαλύει τις επαγγελματικές τάξεις και τις εργατικές σχέσεις την ώρα που δίνει τα πάντα στις τράπεζες. Αποχωρήσαμε για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αλλά θα επανέλθουμε και θα λάβουμε μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Ο λαός καλείται να δώσει τέλος στην κυβέρνηση των εθελόδουλων στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

[video_embed] [/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By