Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

«Κατάσκοποι του ΝΑΤΟ» οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ για τους φιλορώσους αυτονομιστές

Οι παρατηρητές βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών από το βράδυ της Παρασκευής

Members of the Ukrainian far-right radical group Right Sector stand outside the parliament in Kiev
Οι αυτονομιστές κατηγόρησαν σήμερα τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία ότι είναι «κατάσκοποι του ΝΑΤΟ» και δήλωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι παρά μόνο αν ανταλλαγούν με «δικούς τους φυλακισμένους». «Χθες συλλάβαμε κατασκόπους του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν.

«Οι άνθρωποι του ΟΑΣΕ δεν θα αφεθούν ελεύθεροι. Θα ανταλλαγούν με δικούς μας κρατούμενους», πρόσθεσε έξω από την έδρα των ειδικών υπηρεσιών στο Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία όπου κρατούνται οι παρατηρητές.

«Αυτοί οι άνδρες είναι επαγγελματίες στρατιώτες σε αντίθεση με την ομάδα του ΟΑΣΕ με την οποία είχα πρόσφατα μια κανονική συζήτηση» δήλωσε ο ηγέτης των ανταρτών Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο από το Σλαβιάνσκ και κατηγόρησε τους άνδρες αυτούς ότι προετοίμαζαν δολιοφθορές κατ “εντολή της ουκρανικής κυβέρνησης. Το μέγεθος και η σύνθεση της ομάδας των παρατηρητών δεν έχουν διευκρινιστεί. Αρχικά μια 13μελής ομάδα ταξίδευε μαζί, τέσσερις Γερμανοί, τρεις μεταξύ αυτών στρατιώτες, πέντε Ουκρανοί στρατιώτες και τέσσερις στρατιωτικοί παρατηρητές από την Τσεχία, τη Δανία, την Πολωνία και τη Σουηδία, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By