Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Καταπλακώθηκε 39χρονος μέσα σε πηγάδι στα Χανιά

Άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν

85ERG1

Ένας 39χρονος ομογενής από τη Ρωσία καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε πηγάδι στα Χανιά το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά
media.

Ο 39χρονος, μαζί με άλλα τρία άτομα, βρίσκονταν μέσα στο πηγάδι, εκτελώντας εργασίες στήριξης και έχοντας τοποθετήσει σκαλωσιές.

Όμως, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, υποχώρησε τμήμα των τοιχωμάτων του πηγαδιού με αποτέλεσμα ο 39χρονος, που βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο, να καταπλακωθεί από αυτά.

Οι άλλοι τρεις που βρίσκονταν σε υψηλότερο σημείο κατάφεραν να βγουν από το πηγάδι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ και από τότε άρχισε η αγωνιώδης προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του 39χρονου ο οποίος ωστόσο δεν απαντά στα καλέσματα των διασωστών.

Η επιχείρηση εξελίσσεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς οι διασώστες πυροσβέστες, μπαίνοντας μέσα στο πηγάδι, πρέπει να ανασύρουν μεγάλες ποσότητες από χώματα και πέτρες, ενώ προχώρησαν και σε απάντληση του νερού που υπήρχε.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ό,τι διαθέσιμα μέσα υπάρχουν, ενώ μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης όλου του πηγαδιού, εξετάζεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν τσιμεντένια στεφάνια ως μέσα αντιστήριξης, έτσι ώστε με ασφάλεια για τους διασώστες, να συνεχιστεί η επιχείρηση για την απομάκρυνση των χωμάτων κάτω από τα οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται ο 39χρονος.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By