Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε βάρος μελών του πλοίου Sewol

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν επίσης κατηγορίες για αμέλεια σε βάρος των άλλων 11 μελών του πληρώματος του οχηματαγωγού πορθμείου Sewol που επέζησαν

SCHIFFSUNGLUECK, SINKEN, GESUNKEN, FAEHRENUNGLUECK, FAEHRUNGLUECK, FAEHRE, SEWOL,

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος του πλοιάρχου και τριών μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού πλοίου που ναυάγησε τον Απρίλιο με αποτέλεσμα τον θάνατο περισσοτέρων από 280 επιβατών, πολλοί από τους οποίους ήταν μαθητές, δήλωσε σήμερα εισαγγελέας.

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν επίσης κατηγορίες για αμέλεια σε βάρος των άλλων 11 μελών του πληρώματος του οχηματαγωγού πορθμείου Sewol που επέζησαν. Έρευνα διεξάγεται σε βάρος του πληρώματος επειδή πιστεύεται πως τα μέλη του διέφυγαν από το βυθιζόμενο σκάφος πριν από τους επιβάτες.

«Ο καπετάνιος, ο πρώτος αξιωματικός και ο δεύτερος αξιωματικός και ο πρώτος μηχανικός διέφυγαν πριν από τους επιβάτες, με αποτέλεσμα σοβαρές απώλειες», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εισαγγελέας Αν Σανγκ-ντον, ο οποίος ηγείται της έρευνας.

Από τους 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν στο πλοίο, 339 ήταν παιδιά και οι δάσκαλοί τους σε σχολική εκδρομή. Μόνο 172 άνθρωποι διασώθηκαν και οι υπόλοιποι πιστεύεται πως έχουν πνιγεί. Ένα μήνα μετά την καταστροφή, έχουν περισυλλεγεί 281 πτώματα, αλλά 23 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, παρόλο που δύτες εξακολουθούν να ερευνούν το ναυάγιο.

By