Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

ΚΕΕΛΠΝΟ: Επικαιροποιημένες οδηγίες για τον Έμπολα

Για τους μεγάλους λιμένες της χώρας σε περίπτωση εισόδου κρούσματος

c12cc764a990df9f624143b726697267_KEELPNO_768_480_c______

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε σε δημοσίευση νέας επικαιροποιημένης εγκυκλίου με προληπτικές οδηγίες πρόληψης κατά του ιού Έμπολα.

Τα μέτρα αφορούν κυρίως κανόνες ασφάλειας για τους μεγάλους λιμένες της χώρας, σε περίπτωση εισόδου ύποπτου περιστατικού στη χώρα.

Παράλληλα πραγματοποιείται ενημέρωση και εκπαίδευση του αρμόδιου Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που στελεχώνει τα Υγειονομεία των Λιμένων και τις άλλες υπηρεσίες υποδοχής (λιμεναρχεία, αερουγειονομεία κλπ.).

Στην εγκύκλιο αναλύονται λεπτομερώς τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά τον κατάπλου του οποιουδήποτε επιβατηγού ή εμπορικού πλοίου στη βάση της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ), αλλά και πρόσθετων μέτρων που επιβάλλονται σήμερα λόγω της απειλής της επιδημίας.

Επιπλέον, δίνονται σαφείς οδηγίες σχετικά με τις συνθήκες και προϋποθέσεις διαχείρισης ύποπτου περιστατικού εν πλώ, τις διαδικασίες «ιχνηλάτησης» των επαφών του με άλλους επιβάτες, ή πλήρωμα όπως και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία προσωρινής απομόνωσης και μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού.

Η Εγκύκλιος συνοδεύεται από τις λεπτομερείς οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις προδιαγραφές του ατομικού εξοπλισμού προστασίας και των διαδικασιών εφαρμογής των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By