Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Κικίλιας: Αυστηροποίηση των ποινών για κακοποίηση των ζώων

Οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών

zwa610_240114

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας με επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου ζήτησε τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και καθορίζονται από τον νόμο 4235/2014 (Α΄32), καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης και έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Όπως τονίζει ο κ. Κικίλιας στη σχετική επιστολή προς τον κ. Αθανασίου: «Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By