Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

«45αρια»: Το πόρισμα «καίει» τον Μπαλάσκα

Ολοκηρώθηκε το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών για το δήμαρχο Κιλκίς

ergaΆσχημη τροπή παίρνει για τον πρώην νομάρχη και εν αργία δήμαρχο Κιλκίς, Ευάγγελο Μπαλάσκα και για έξι αιρετά στελέχη και δέκα διοικητικούς υπαλλήλους της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κιλκίς η υπόθεση της κατ” ευθείαν αναθέσεων έργων κόστους 45.000 ευρώ, των γνωστών με προσωνύμιο «45αρια».

Και τούτο, διότι το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών που διενήργησαν σχολαστικό έλεγχο μετά από σχετικές καταγγελίες «καίει» τον κ. Μπαλάσκα και αποδίδει σε όλους τους προαναφερθέντες σοβαρές ευθύνες, όσον αφορά τόσο στην σκοπιμότητα των έργων όσο και στην διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκτέλεσή τους, με επακόλουθο να υποστεί το Δημόσιο ζημία περίπου 241.000 ευρώ.

Το πόρισμα αναφέρεται σε συνολικώς εννέα έργα, τα οποία είτε κατασκευάσθηκαν στην θέση άλλων, που είχαν εξαγγελθεί, είτε δεν δικαιολόγησαν τους λόγους κατασκευής των!

Μάλιστα, οι οικονομικοί επιθεωρητές επισημαίνουν, ότι πρόκειται για έργα κυρίως παλαιοτέρων ετών, πάντοτε επί νομαρχιακής θητείας Μπαλάσκα, ενώ θα ακολουθήσει έλεγχος και για μεταγενέστερα, πάντοτε της ίδιας περιόδου.

ΠΗΓΗ: Εφ. «ΜΑΧΗΤΗΣ»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By