Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Να μη δεχθούν οι εργαζόμενοι την εργασιακή ζούγκλα

«ΚΚΕ για το ατύχημα στη Μεγαλόπολη: Το υπουργείο Εργασίας είναι συνένοχο στο έγκλημα»

deh-800x533

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την εργασιακή «ζούγκλα» και χρειάζεται να διεκδικήσουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση αναφορικά με το εργατικό ατύχημα στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα σε εγκαταστάσεις και μονάδες της ΔΕΗ, αυτή τη φορά στο ορυχείο Ψαθί στη Μεγαλόπολη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 42χρονου ηλεκτρολόγου, πατέρα δύο παιδιών και προέδρου του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα η εργατική τάξη θρηνεί δύο νεκρούς εργάτες σε ορυχεία της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση και ειδικά το Υπ. Εργασίας έχουν την κύρια ευθύνη και είναι συνένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα. Επιβεβαιώνεται ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού, το κυνήγι του κέρδους οδηγούν στη συνεχή μείωση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, την εντατικοποίηση της εργασίας που είναι οι κύριες αιτίες των θανατηφόρων ατυχημάτων», σημειώνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την εργασιακή «ζούγκλα» και χρειάζεται να διεκδικήσουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά, μαζί με την πάλη για να καταργηθεί η απελευθέρωση στον τομέα της ενέργειας και για να γίνει η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων σε αυτήν».

By