Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

«Κλείδωσε» η άφιξη του Κάρας στην Αθήνα

Στο επίκεντρο της επιτροπής η αξιολόγηση της τρόικας

eintraege_2220_170337

Στις 29 Ιανουαρίου θα έρθει στην Αθήνα το κλιμάκιο του Ευρωκοινοβουλίου υπό τον Ότμαρ Κάρας -αντιπρόεδρο του Σώματος- προκειμένου να ξεκινήσει ο «έλεγχος» της τρόικας.

Κατά τη διήμερη παραμονή της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο επικεφαλής της έρευνας Ότμαρ Κάρας μαζί με τον Γάλλο Σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ πρόκειται να έχουν κύκλο επαφών με υπουργούς, βουλευτές και κοινωνικούς εταίρους.

Η αντιπροσωπεία έχει ήδη επισκεφτεί την Πορτογαλία και την Κύπρο, ενώ στις 16 και 17 Ιανουαρίου αναμένεται να βρίσκεται στην Ιρλανδία.

Λίγες ημέρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ότμαρ Κάρας επέμεινε πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας απαιτούν δημοκρατική νομιμοποίηση.

«Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να συναποφασίζει  επί κοινών ευρωπαϊκών αποφάσεων. Δεν είναι επαρκές να λέμε ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένες και αυτός είναι ο λόγος που δεν χρειαζόμαστε πλέον το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό θα σήμαινε ότι γυρίζουμε το ρολόι στην Ευρώπη πολλές δεκαετίες πίσω».

Ο Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ υπογράμμισε από την πλευρά ότι αυτή η επιτροπή έρευνας συστάθηκε για να δώσει απαντήσεις σε όλους εκείνους των οποίων η ζωή επηρεάστηκε από την τρόικα.

«Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου η τρόικα εγκαθιδρύθηκε πρώτα στην Ελλάδα, υπάρχει ανάγκη να εκτιμηθεί με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο εάν ήταν η καλύτερη δράση, τόσο σε όρους μεθόδων, όσο και πολιτικών» επισήμανε, όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο του Ευρωκοινοβουλίου.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε γεγονός που προκάλεσε σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By