Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Κλειστά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων

Γιάννης Σγουρός: «Με αποφάσεις στο «γόνατο» ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται»

sgouros

Το κλείσιμο των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων στις 13 Ιουλίου αποφάσισε ύστερα από τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη το Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με αφορμή την υπουργική απόφαση που επιτρέπει την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας

Επίσης πλήρη την αντίθεσή της στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που οδηγεί στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε όλες τις περιοχές της χώρας, εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

«Η εκφρασμένη αντίθεση με την αντίστοιχη τεκμηρίωση από την πλευρά της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, επιμένει ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η αγορά επιχειρεί να βρει τρόπους να σταθεί στα πόδια της, τέτοιες αυθαίρετες αποφάσεις -παρά τα συμφωνηθέντα με τους παράγοντες της αγοράς- δεν ωφελούν, αλλά βλάπτουν την όλη προσπάθεια.

Καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αρχίσει έναν ειλικρινή διάλογο με την Ε.Σ.Ε.Ε., ώστε να υπάρξει συμφωνία σε μια απόφαση που θα ενισχύει όλους τους παράγοντες της αγοράς και όχι μόνο τους ισχυρούς, σε βάρος των μικρών και μικρομεσαίων.

Ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος δεν θα έρθει με τις προχειρότητες και τις αυθαίρετες προσεγγίσεις των ηγεσιών των υπουργείων, που έχουν τη συνευθύνη. Ο ειλικρινής διάλογος με όλους τους παράγοντες της αγοράς και η συναίνεση είναι απαραίτητοι όροι για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με αποφάσεις στο «γόνατο» ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται».

By