Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Κομισιόν: «Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»

«Οι συζητήσεις στο Παρίσι γίνονται για να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε»

Andreeva

«Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», επανέλαβε, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναφερόμενη στη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη», επανέλαβε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η συνάντηση στο Παρίσι ήταν κοινή απόφαση της τρόικας και της ελληνικής πλευράς.

Συνεχίζοντας, η Μ. Αντρέεβα δήλωσε ότι στο Παρίσι θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας.

«Οι συζητήσεις στο Παρίσι γίνονται για να διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε, σχετικά με τα μέτρα που χρειάζονται για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείσα για το ΔΝΤ, η Μ. Αντρέεβα είπε ότι όλοι οι εταίροι βρίσκονται σε συνεργασία για τον συντονισμό των θέσεών τους.

Τέλος, αναφορικά με την επίσκεψη στην Αθήνα, του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, η Μ. Αντρέεβα δήλωσε ότι προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By