Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κονγκό: Σφαγιάστηκαν 22 γυναίκες και παιδιά

Μετά από παρόμοια σφαγή που διέπραξαν αντάρτες της Ουγκάντας

congoB

Είκοσι δύο άνθρωποι σφαγιάστηκαν χθες τη νύχτα στην ανατολική περιοχή Μπένι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, 48 ώρες μετά από παρόμοια σφαγή που διέπραξαν αντάρτες της Ουγκάντας, όπως ανακοίνωσε επίσημη πηγή του Κονγκό.

«Είκοσι δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν τη νύχτα στο Ερινγκέτι, ανάμεσά τους 10 γυναίκες και 8 παιδιά«, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καλόντα Αμίσι, επικεφαλής του εδάφους του Μπένι, στην επαρχία του Βόρειου Κίβου.

Το Ερινγκέτι βρίσκεται περίπου 50 χλμ. βόρεια του Μπένι, όπου 30 άνθρωποι εκτελέστηκαν ωμά τη νύχτα της Τετάρτης από ενόπλους της Συμμαχίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF).

Ο Καλόντα δήλωσε ότι θα μεταβεί στο σημείο του μακελειού με τον στρατό για να εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ δεν ήταν σε θέση να πει αν η νέα σφαγή διαπράχθηκε από τις ADF.

Η ανταρτική οργάνωση από την Ουγκάντα, που έχει τη βάση της μεταξύ του Μπένι και των συνόρων της Ουγκάντας, είναι η μόνη γνωστή παραστρατιωτική οργάνωση που αναπτύσσει δράση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Κοινωνία των Πολιτών του Βόρειου Κίβου, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Μπένι, η σφαγή διαπράχθηκε μεταξύ 19.00 και 21.30 τοπική ώρα.

«Τα θύματα σφαγιάστηκαν με μαχαίρια, τσεκούρια και τσάπες«, γράφει η ΜΚΟ στην ανακοίνωσή της κάνοντας λόγο για παιδιά, τα κεφάλια των οποίων είχαν «χτυπηθεί σε τοίχους«.

Μέσα σε δύο εβδομάδες «τουλάχιστον 79 άνθρωποι εκτελέστηκαν με κάθε ωμότητα από τις ADF«, συμπληρώνει καλώντας τους κυανοκράνους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κονγκό (MONUSCO) να «εμπλακούν στρατιωτικά στο πλευρό (του στρατού) και να μην περιορίζουν την υποστήριξή τους μόνο στην υλικοτεχνική βοήθεια ώστε να παταχθούν οι τρομοκράτες αυτοί«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By