Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κουτσούμπας: Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής

Συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Anastasiadis

«Μας δόθηκε για μια ακόμη φορά η δυνατότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, παράλληλα με τις ανησυχίες μας για τις συνολικές εξελίξεις. Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής, πρέπει να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις και ο στρατός κατοχής, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, πρέπει να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει και να στέκεται αλληλέγγυο στην πάλη του κυπριακού λαού» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται μια Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς τοποτηρητές και επικυρίαρχους, χωρίς προστάτες. Με τον λαό κυρίαρχο στη χώρα του, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να καθορίζουν ειρηνικά τις ζωές τους και να ζουν αρμονικά για την ευημερία του ίδιου του κυπριακού λαού και των λαών της περιοχής» τόνισε. Ερωτηθείς για τη θέση του ΚΚΕ, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα -εκφράσαμε και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας- τις ανησυχίες μας και τις επιφυλάξεις μας για όλες τις εξελίξεις και από αυτήν την άποψη θα πρέπει να βρισκόμαστε και στην Ελλάδα σε ετοιμότητα, αλλά και ο κυπριακός λαός να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων».

«Έχουμε πείρα και από το παρελθόν, άρα οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες, τις εκφράσαμε, θα πρέπει ακόμα πιο στενά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By