Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Κούρκουλας: Με άφησαν άφωνο οι δηλώσεις του Δρίτσα περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ

«Αυτοκαταστροφική οποιαδήποτε πρόταση διαχωρισμού τής θέσης μας από τους Ευρωπαίους συμμάχους».

kourkoulas622_170114

 

Στη συγκυρία που χαρακτηρίζεται από τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας, αλλά και από τις πρόσφατες «απογοητευτικές» δηλώσεις του ως προς το Κυπριακό, η συνάντηση Σαμαρά- Ερντογάν στο Κάρντιφ έχει σημασία, σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας σε συνέντευξη του στον «Real FM».

Σχετικά με το Κυπριακό κ. Κούρκουλας ανέφερε ότι υπάρχουν «ορισμένα θετικά δείγματα που τον κάνουν αισιόδοξο και η Άγκυρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία». Ως προς το θέμα της διαφοράς με την ΠΓΔΜ, τέλος, ο κ. Κούρκουλας τόνισε ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας ως προς την επιδίωξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, καθώς και τα κριτήρια αυτής της λύσης. Εναπόκειται στα Σκόπια να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση».

Σχολιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο κ. Κούρκουλας επεσήμανε ότι στο ευρωπαϊκό επίπεδο «γίνονται συζητήσεις για την υιοθέτηση νέων κυρώσεων, όμως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις». Ο υφυπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «στον περίγυρό μας γίνεται πόλεμος -η Βαγδάτη είναι πιο κοντά στην Αθήνα απ΄τις Βρυξέλλες- η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρώπης και της ευρω-ατλαντικής συμμαχίας. Με άφησαν άφωνο οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ. Είναι θετικό που έχει το θάρρος της γνώμης του και μίλησε τη γλώσσα της «αλήθειας».

Αναφερόμενος δε σε σχετικές δηλώσεις του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου (πως η συμπόρευση με την ΕΕ πλήττει τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς εξ αντικειμένου πλήττονται οι ελληνορωσικές σχέσεις), ο κ. Κούρκουλας χαρακτήρισε «αυτοκαταστροφική» οποιαδήποτε πρόταση «διαχωρισμού τής θέσης μας από τους Ευρωπαίους συμμάχους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By