Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Κούρκουλας: Πρώτος μας στόχος η αποζημίωση των παραγωγών

«Η ελληνική πολιτεία θα σταθεί στους αγρότες»

kourkoulas622_170114

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποζημίωση των παραγωγών από τα κοινοτικά ταμεία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας για το ρωσικό εμπάργκο, σημειώνοντας πως η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Μιλώντας σε ΣΚΑΙ και Mega ο κ. Κούρκουλας τόνισε ότι έχει ζητηθεί να ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό ταμείο κρίσεων που έχει στη διάθεσή του 400 εκατομμύρια ευρώ και διαβεβαίωσε πως ακόμη και αν αυτό δεν επαρκέσει θα υπάρξει αποζημίωση με άλλους μηχανισμούς.

Υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι διατεθειμένο να πιέσει, ακόμη και με συμμαχίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, ώστε να καλυφθούν οι παραγωγοί, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η εποχή που κάποιος υπουργός μοίραζε κοινοτικά χρήματα και μετά μας τα έπαιρναν πίσω οι Βρυξέλλες επειδή καταβλήθηκαν παράτυπα έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε θετικές τις χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας Ντατσιάν Τσόλος και δεσμεύθηκε ότι η ελληνική πολιτεία θα σταθεί στους αγρότες, που είναι όπως είπε, «παράπλευρα θύματα μιας διεθνοπολιτικής κρίσης».

By