Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κύκλους πάνω από το Τελ Αβίβ έκανε καναδικό αεροπλάνο λόγω ρουκετών

Είχε βρεθεί στο στόχαστρο ρουκετών της Χαμάς

aeroplano

Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Air Canada που είχε απογειωθεί από το Τορόντο αναγκάστηκε να κάνει κύκλους πάνω από το Τελ Αβίβ, περιμένοντας τη στιγμή που το αεροδρόμιο του Ισραήλ, το οποίο είχε βρεθεί στο στόχαστρο ρουκετών, θα είναι ασφαλές, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του αερομεταφορέα.

«Οκτώ χιλιόμετρα πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ το πρωί, οι πιλότοι της πτήσης ΑC84 που είχε απογειωθεί από το Τορόντο έλαβαν την εντολή από τον πύργο ελέγχου του Ισραήλ να θέσουν το αεροσκάφος σε τροχιά αναμονής», δηλαδή να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη του Ισραήλ και τη Μεσόγειο, δήλωσε η Ιζαμπέλ Αρτούρ.

Αυτό το μέτρο είχε ως στόχο το αεροσκάφος «Να περιμένει ωσότου οι συνθήκες στον εναέριο χώρο να κριθούν ασφαλείς για την προσγείωση», επισήμανε η ίδια, η οποία διευκρίνισε πως υπήρξε μια καθυστέρηση μόνον 10 λεπτών.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ ήταν ο στόχος επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα, σύμφωνα με το κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Η πτήση AC84, κατά την οποία υπήρξαν οι καθυστερήσεις, ήταν η πρώτη που πραγματοποιούσε η Air Canada προς το Ισραήλ μετά την ρίψη την Τρίτη μιας ρουκέτας κοντά στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ που είχε οδηγήσει στη ματαίωση των πτήσεων από πολλές αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες.

«Η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς», διαβεβαίωσε η Ισαμπέλ Αρτούρ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By