Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Κ. Μητσοτάκης: «Η ομοιότητα Παπανδρέου – ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλη»

«Δεν αξίζουμε ως χώρα να βιώσουμε ξανά το 2010, να ζήσουμε τη μέρα της μαρμότας»

mitsotakis2

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου την Τετάρτη «τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή τη χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω» ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι αμετανόητος (…) έκτισε ένα λαϊκίστικο αφήγημα για να κερδίσει τις εκλογές του ’09 και έσκασε στα χέρια του… Είναι πολύ θλιβερό όταν δεν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος τα λάθη του, και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός έθεσε στους πολίτες το δίλημμα για ομαλή έξοδο στις αγορές ή το ρίσκο να εμπιστευτούν ένα κόμμα χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο.

«Η ομοιότητα Παπανδρέου – ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλη, δεν αξίζουμε ως χώρα να βιώσουμε ξανά το 2010, να ζήσουμε τη μέρα της μαρμότας…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βάλτε τα ηχητικά κλιπ του κ. Παπανδρέου με αυτά που έλεγε προεκλογικά και αυτά που έκανε αφότου εκλέχτηκε… Να σας θυμίσω ότι ήταν στα κάγκελα στον Πειραιά για να αντισταθεί στην διαφαινόμενη επένδυση της COSCΟ» τόνισε.

«Πισωγύρισμα» η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τονίζοντας πως «θα προτιμούσα εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Σίγουρα αυτά τα πισωγυρίσματα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας. Κατά την άποψή μου καλώς δεν εντάσσεται ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 72 δόσεων, αλλά στην πάγια των 24».

Πρόσθεσε ότι τα «θέματα που συζητάμε με την τρόικα αφορούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση σχετικά με μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση εντός των επόμενων εβδομάδων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By